Olen kovasti innostunut jälleen monen vuoden tauon jälkeen postcrossingista. Kortteja on tullut kymmeniä muutaman kuukauden aikana, etupäässä Hollannista. Eksoottisen maa, mistä kortti on tullut on Ranskan Polynesia (liekö ihan oikea nimitys, mutta kortin tekstin suora käännös on tämä!) Se on tämän alueen kortti numero 446. Suomalaiset ovat tähän mennessä lähettäneet  yli miljoona kolmesataatuhatta korttia. Meillähän onkin Suomessa valtavasti erilaisia kortteja saatavilla, mikä ei suinkaan ole tilanne jokaisessa maassa.

Hollannista on tullut todella ihania kortteja, myös itseaskarreltuja. Seuraavassa yksi esimerkki leimatusta kortista (ilmeisesti jonkunlaisen muovikalvon nurjalle puolelle leimattu ja väritetty.)

Seuraavana tänään tullut kortti Ukrainasta: (huonosti näkyy koska kortti painettu valkoiselle pohjalle)

Joskus tulee myös hyvin erikoisia kortteja, tänään tuli Valkovenäjältä seuraava tavallaan vintagekortti (Moskova 1967 oli tekstiä kortin kääntöpuolella), varustettuna Raamatunlauseella!!!!

 

Kiitoskorttina eräälle askartelijalle lähti muutama viikko sitten seuraava itseaskartelemani kortti: (leimakuva on joskus saatu)

Ehkäpä tässä on postcrossingin viehätys. Vastaan tulee postin välityksellä erittäin mielenkiintoisia ihmisiä ja maita myös. Monet ottavat mielellään vastaan vain tietynaiheisia kortteja ja on todella kivaa yrittää etsiä omista korttivarastoistaan mahdollisimman hyvin kortinsaajan toiveita vastaavaa korttia. Monet haluavat nähdä myös maailmaa ja erilaisia nähtävyyksiä korttien välityksellä. Monesti toivotaan myös suomenkielistä tekstiä käännöksen kera.

Ainoa huono puoli harrastuksessa lie se, että siihen kyllä jää koukkuun, ainakin tällainen kortti-ihminen. Ja onhan toinen haitta tietysti se, että postimerkit maksavat ja kortteja ei nyt ihan aina löydy omista kätköistä ja kortit ovat aika kalliita. Olen nimittäin itse ostellut parinkymmenen vuoden aikana varmaan satoja kortteja ihan sen takia, että ne ovat miellyttäneet..